
Pittige bloemkoolhummus
Porties: 3 porties
calorieën: 505kcal
Ingrediënten
- 600 gram bloemkool
- 45 gram tahin sesampasta
- 80 gram olijfolie
- 50 ml citroensap
- 2 gram zeezout naar smaak
- 2 gram zwarte peper naar smaak
- 1 stuks chilipeper naar smaak
- 10 gram paprikapoeder naar smaak
- 60 gram hennepzaad gebroken of gemalen
Instructies
- Maak de bloemkool schoon onder koud stromend water en verwijder alle bladeren. Snij de roosjes en de stronk in kleine stukjes.
- Kook de bloemkool in minimaal water voor ongeveer 5 minuten. Giet de bloemkool dan af en laat het schrikken in koud water. Wanneer je de bloemkool mooi wit wilt houden kun je een partje citroen toevoegen aan het kookwater.Wanneer je de bloemkool mooi wit wilt houden kun je een partje citroen toevoegen aan het kookwater.
- Maal eventueel het hennepzaad in een blender of molen zo fijn mogelijk
- Pureer de bloemkool met het hennepzaad, de sesampasta, olijfolie, chilipeper en het citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de humus in een schaal en garneer met een beetje olijfolie en strooi de paprikapoeder over de bovenkant. Je kunt met meer kruiden naar eigen keuze nog verder garneren of op smaak brengen.
Nutrition
Calorieën: 505kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 14g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 6g | Natrium: 327mg | Potassium: 760mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1745IU | Vitamin C: 104mg | Calcium: 101mg | Iron: 5mg