Pittige kalkoen met paksoi
Porties: 2 personen
calorieën: 672kcal
Ingrediënten
- 400 gram kalkoenfilet
- 1 cm gemberwortel
- 45 gram kokosolie
- 400 gram paksoi
- 100 gram winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 8 gram kerrie
- 75 gram amandelen
Instructies
- Snijd de kalkoen in reepjes.
- Rasp de gemberwortel, snijd de paksoi in reepjes. Maak de winterwortel schoon en rasp grof. Pel en snipper de knoflook.
- Verwarm een wok en laat de kokosolie smelten.
- Bak de kalkoen in ca. 2 minuten rondom bruin.
- Voeg vervolgens de gember en kerrie toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de paksoi en wortels toe en roerbak alles ca. 5 minuten.
- Schep het gerecht op een warm bord en bestrooi met de amandelen.
Nutrition
Calorieën: 672kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 55g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 108mg | Natrium: 579mg | Potassium: 1474mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 6g | Vitamine A: 17370IU | Vitamin C: 93.4mg | Calcium: 373mg | Iron: 5.4mg