Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige paksoi met kip

Een snelle simpele roerbak van paksoi
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: HBH
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 904kcal

Ingrediënten

  • 400 gram kip filet of dijbeenfilet
  • 1 cm gemberwortel
  • 45 gram kokosolie
  • 400 gram paksoi
  • 100 gram winterpeen of wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 8 gram kerrie
  • 75 gram amandelen

Instructies

  • Snijd de kip in reepjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel. Was de winterwortel schoon en rasp deze grof. (eventueel kun je het ook heel fijn snijden) Pel en snipper (of pers) de knoflook.
  • Was de paksoi en snij het kontje (met de wortels) eraf. Snij nu de hele stronk paksoi vanaf de witte "onder"kant in dunne reepjes van ongeveer 1cm breed. Leg alle witte reepjes apart van de groene reepjes omdat ze een verschillende bereidingstijd vragen.
  • Verwarm een wok en laat de kokosolie in de wok smelten smelten. Optioneel kun je in plaats van een wok ook een hapjespan gebruiken of een ruime koekenpan.
  • Bak de kip in ca. 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg vervolgens de gember en kerrie toe en bak even mee zodat de gember rondom in het vet bedekt is en de kerrie "opgelost" is
  • Voeg vervolgens de witte gedeelten van de paksoi en wortels toe en roerbak alles ca. 3 minuten. Voeg de groene gedeelten van de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schep het gerecht op een warm bord en bestrooi met de amandelen.

Notities

Optioneel kun je de amandelen eerst even kort in een hete pan zonder olie of vet onder constant bewegen roosteren totdat ze beginnen te kleuren. Pas wel op de noten kunnen zeer snel verbranden. Op deze manier krijgen ze veel meer smaak.

Nutrition

Calorieën: 904kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 44g | Vet: 75g | Verzadigd vet: 29g | Meervoudig onverzadigd vet: 12g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 27g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 196mg | Natrium: 321mg | Potassium: 1417mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 6g | Vitamine A: 17485IU | Vitamin C: 94mg | Calcium: 365mg | Iron: 6mg

Share This