Pompoenkruiden muffins
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Rust tijd25 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: Lunch
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 6 porties
calorieën: 268kcal
- 180 gram kokos meel
- 125 ml pompoen puree zie recept xxx
- 100 ml ahorn siroop
- 75 ml appelmoes
- 90 gram lijnzaad meel
- 5 gram kaneel poeder
- 3 gram gemberwortel
- 3 gram knoflook
- 3 gram bakpoeder
- 15 gram citroensap
Verwarm de oven voor op 180 graden
Gebruik muffinvormpjes van siliconen of papier. Je hebt voor dit recept 12 stuks nodig.
Maak het beslag: Roer in een grote kom 6 eetlepels lijnzaad meel en giet hier 250 mo water bij. Wanneer dit door het rustig roeren een geheel is geworden zet je het voor minimaal 15 minuten in de koelkast om een “gel” te vormen. In dit recept gebruiken we dit als alternatief voor eieren.
Zodra de lijnzaad een “gel” geworden is kun je in de kom de overige ingrediënten toevoegen en goed doorroeren. Het beste kun je dit met de hand doen met een goede garde.
Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes en bak ze voor 30 minuten bij 180 graden. De randen zouden mooi goudbruin moeten kleuren en de binnenkant is geheel gaar. Je kunt dit testen met een sateprikker. Wanneer je een sateprikker in de kern steekt en er weer uithaalt dan blijft bij een gaar gerecht de prikker mooi schoon.
Laat de muffins in de vorm 10 minuten afkoelen waarna je ze op een rooster verder kunt laten afkoelen.
Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 7g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 71mg | Potassium: 262mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 14g | Vitamine A: 3240IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 92mg | Ijzer: 2mg
0 reacties