Pompoenpap
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Herfst, Winter
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieƫn: 722kcal
- 180 ml kokosmelk
- 60 g pompoenpuree
- 60 g amandelen
- 3/4 theelepels koekkruidenmix
Verwarm de kokosmelk en de pompoenpuree in een kleine pan. Maal de amandelen fijn.
Voeg de amandelen toe en laat het geheel ca 5 minuten doorkoken, tot het dikker wordt.
Breng op smaak met de koekkruidenmix en serveer.
Dit recept gebruikt pompoenpuree uit blik maar hiervoor kun je ook een verse pompoen kopen of een zak diepvries pompoenstukjes. De verse pompoen kun je schillen en in blokjes snijden. De diepvries stukjes kun je gewoon ontdooien. De pompoenstukjes kun je vervolgens gaar koken in water (of bouillon) of je kunt ze met wat vet in een braadpan roerbakken tot ze zacht zijn.Ā
De zachte stukjes maak je verder met een blender tot een puree. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken of zelfs gewoon een vork als je wat avontuurlijker bent.
Calorieƫn: 722kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 17g | Vet: 68g | Verzadigd vet: 36g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 27mg | Potassium: 942mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 4g | Vitamine A: 9340IU | Vitamin C: 4.3mg | Calcium: 206mg | Iron: 9mg
0 reacties