Provençaalse groenten uit de oven
Porties: 1 persoon
calorieën: 302kcal
Ingrediënten
- 150 gram zoete aardappel
- 15 gram kokosolie
- 50 gram courgette
- 50 gram rode paprika
- 50 gram ui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
- Verwarm een pan en laat vervolgens de kokosolie hierin smelten. Bak de zoete aardappel, tot deze goudbruin van kleur is, schep het regelmatig om.
- Maak ondertussen de courgette en paprika schoon en snijd deze grof. Pel de ui en snijd in stukken.
- Doe alle groenten, inclusief de zoete aardappel, in een ovenschaal. Schep alle groenten om totdat de gesmolten kokosolie over alle groenten heen verdeelt is en alles glimt.
- Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 30 minuten gaar. Schep halverwege om zodat geen uitstekende stukken verbranden.
- Laat iets afkoelen en serveer het gerecht.
Notities
Lekker met kipdrumsticks.
Nutrition
Calorieën: 302kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 4g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 90mg | Potassium: 814mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 11g | Vitamine A: 22945IU | Vitamin C: 80.1mg | Calcium: 57mg | Iron: 1.3mg