Pruimen-dip met orientaals tintje
Porties: 4 porties
calorieën: 59kcal
Ingrediënten
- 500 gram pruimen
- 2 takjes verse munt
- 1 bosje verse koriander
- 3 tenen knoflook
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 5 gram zeezout
Instructies
- Was de pruimen, verwijder de pitten en plaats ze in een klein pannetje met 60ml water
- Breng het aan de kook, verlaag dan de temperatuur tot het zachtjes blijft koken. Plaats een deksel op de pan en laat het heel zachtjes ongeveer 15 minuten doorkoken tot de pruimen mooi zacht zijn. Laat vervolgens rustig afkoelen.
- Was de verse koriander en munt onder koud stromend water, droog voorzichtig de takjes en verwijder de blaadjes.
- Pel de teentjes knoflook en snij ze in kleine stukjes.
- Voeg bij de afgekoelde pruimen de knoflook, koriander, munt, cayennepeper en zout toe. Pureer alles met een staafmixer of keukenmachine tot het ene mooi glad mengsel is in de pan.
- Breng opnieuw alles aan de kook en laat het voorzichtig en langzaam 3-5 minuten doorkoken.
- Haal het van de hittebron en laat de dip een uur rustig afkoelen en de smaken verder intrekken.
- Serveer in een mooi schaaltje
Nutrition
Calorieën: 59kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 0g | Vet: 0g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 484mg | Potassium: 196mg | Voedingsvezel: 1g | Suiker: 12g | Vitamine A: 520IU | Vitamine C: 12.1mg | Calcium: 8mg | Ijzer: 0.2mg