
Rode paprikastoof met salade
Een verantwoord vasten stoofpot van paprika.
Porties: 1
calorieën: 309kcal
Ingrediënten
Gele paprikastoof
- 150 gram rode punt paprika
- 80 gram ui
- 5 gram kokosolie
- 10 gram italiaanse kruiden
Salade
- 100 gram wortel
- 75 gram bleekselderij
- 150 gram tomaat
- 75 gram venkel
- 100 gram komkommer
- 5 gram olijfolie (extra vierge)
Instructies
Rode paprikastoof
- Maak de paprika's schoon onder stromend water en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt de olie er vervolgens in. Voeg de paprika, kruiden en ui toe.
- Verwarm de groenten net zo lang tot de ui glazig ziet en de paprika zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
Salade
- Maak alle groenten onder stromend water schoon. Snijd in de gewenste grootte (eventueel met behulp van een keukenmachine).
- Meng alle groenten door elkaar en voeg de olijfolie toe. Breng dit op smaak met peper.
Nutrition
Calorieën: 309kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 8g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 5g | Natrium: 192mg | Potassium: 1832mg | Voedingsvezel: 17g | Suiker: 21g | Vitamine A: 23540IU | Vitamin C: 243.5mg | Calcium: 347mg | Iron: 14.5mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties