Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbak van gamba’s en radijs

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: 14-daagse, Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 467kcal

Ingrediënten

  • 150 gram gamba’s
  • 30 gram kokosolie
  • 200 gram radijs
  • 60 gram bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gram peper (naar smaak)
  • 2 gram himalaya zout (naar smaak)

Instructies

  • Snijd de radijs in vieren en snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak hierin de radijs en bosui met de helft van het kokosvet. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak kort mee.
  • Verhit in een andere pan de rest van het kokosvet. Voeg de gamba’s toe en bak tot ze gaar zijn, in ca. 5 minuten.
  • Schep de groenten op een bord, leg de garnalen erop, giet het balkvet over de groenten en garnalen en serveer.

Nutrition

Calorieën: 467kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 33g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 26g | Cholesterol: 378mg | Natrium: 2029mg | Potassium: 751mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 5g | Vitamine A: 600IU | Vitamin C: 47mg | Calcium: 311mg | Iron: 5mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This