Roergebakken spinazie
Porties: 1 persoon
calorieën: 1065kcal
Ingrediënten
- 50 gram ui
- 100 gram kipfilet
- 30 gram kokosolie
- 1000 gram spinazie
- 50 gram pijnboompitten
- 2 gram zwarte peper naar smaak
- 2 gram zeezout naar smaak
Instructies
- Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verhit een koekenpan en voeg vervolgens de kokosolie toe.
- Bak de kipfilet tot deze goudbruin ziet. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee tot deze glazig ziet.
- Was de spinazie en dep het goed droog.
- Roerbak de spinazie met het kipmengsel mee, totdat het geslonken is.
- Rooster de pijnboompitten ondertussen in een droge koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet verbranden door constant om te scheppen.
- Doe ze vervolgens bij het kip-spinaziemengsel en roer het geheel door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Nutrition
Calorieën: 1065kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 54g | Vet: 83g | Verzadigd vet: 33g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 1638mg | Potassium: 6140mg | Voedingsvezel: 25g | Suiker: 8g | Vitamine A: 93910IU | Vitamine C: 286.3mg | Calcium: 1013mg | Ijzer: 31mg