Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken spinazie

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: 14-daagse, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 1065kcal

Ingrediënten

  • 50 gram ui
  • 100 gram kipfilet
  • 30 gram kokosolie
  • 1000 gram spinazie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 gram zwarte peper naar smaak
  • 2 gram zeezout naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verhit een koekenpan en voeg vervolgens de kokosolie toe.
  • Bak de kipfilet tot deze goudbruin ziet. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee tot deze glazig ziet.
  • Was de spinazie en dep het goed droog.
  • Roerbak de spinazie met het kipmengsel mee, totdat het geslonken is.
  • Rooster de pijnboompitten ondertussen in een droge koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet verbranden door constant om te scheppen.
  • Doe ze vervolgens bij het kip-spinaziemengsel en roer het geheel door.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Nutrition

Calorieën: 1065kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 54g | Vet: 83g | Verzadigd vet: 33g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 1638mg | Potassium: 6140mg | Voedingsvezel: 25g | Suiker: 8g | Vitamine A: 93910IU | Vitamin C: 286.3mg | Calcium: 1013mg | Iron: 31mg
Share This