Romige courgettesoep met zoete aardappelcroutons
Porties: 4 kommen
calorieën: 277kcal
Ingrediënten
- 400 gram courgette
- 10 gram verse koriander
- 2 tenen knoflook
- 100 gram ui
- 60 gram kokosolie
- 100 gram zoete aardappel
- 200 ml kokosmelk
- 2 gram zout
- 2 gram zwarte peper
Instructies
- Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Was en droog de koriander en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
- Verwarm een kookpan op het vuur en voeg 2 el kokosolie toe. Bak de courgettes, ui en de knoflook ca. 5 minuten en roer regelmatig door.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Verwarm een koekenpan en voeg de rest van de kokosolie toe. Bak de zoete aardappel op laag / matig vuur, al omscheppend, gaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Blus het courgettemengsel af met de helft van de kokosmelk, voeg de koriander toe en laat ca 10 minuten sudderen.
- Wanneer het hele courgettemengsel gaar is, mix je het geheel met een staafmixer tot een egale massa.
- Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de zoete aardappel croutons.
Nutrition
Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 2g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 22g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 30mg | Potassium: 504mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 3915IU | Vitamin C: 21.5mg | Calcium: 38mg | Iron: 2.2mg