Recept afdrukken
No ratings yet

Romige courgettesoep met zoete aardappelcroutons

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Soep
Leefstijl: kPNI
Bundel: Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 4 kommen
calorieën: 277kcal

Ingrediënten

  • 400 gram courgette
  • 10 gram verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram ui
  • 60 gram kokosolie
  • 100 gram zoete aardappel
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 gram zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Was en droog de koriander en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Verwarm een kookpan op het vuur en voeg 2 el kokosolie toe. Bak de courgettes, ui en de knoflook ca. 5 minuten en roer regelmatig door.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verwarm een koekenpan en voeg de rest van de kokosolie toe. Bak de zoete aardappel op laag / matig vuur, al omscheppend, gaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Blus het courgettemengsel af met de helft van de kokosmelk, voeg de koriander toe en laat ca 10 minuten sudderen.
  • Wanneer het hele courgettemengsel gaar is, mix je het geheel met een staafmixer tot een egale massa.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de zoete aardappel croutons.

Nutrition

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 2g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 22g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 30mg | Potassium: 504mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 3915IU | Vitamin C: 21.5mg | Calcium: 38mg | Iron: 2.2mg
Share This