Romige courgettesoep
Een snel te bereiden soep vol met smaak en nutriënten. Je kunt deze soep als bijgerecht gebruiken of er meer groenten aan toe voegen en als maaltijdsoep serveren.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: Soep
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Bundel: 14-daagse, Zomer challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 598kcal
- 600 gram courgette
- 10 gram verse koriander
- 4 tenen knoflook
- 100 gram ui
- 75 gram kokosolie
- 200 ml kokosmelk
- 2 gram zout
- 2 gram zwarte peper
Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Was en droog de koriander en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
Verwarm een kookpan op het vuur en voeg 2 el kokosolie toe. Bak de courgettes, ui en de knoflook ca. 5 minuten en roer regelmatig door.
Blus het courgettemengsel af met de kokosmelk, voeg de koriander toe en laat ca 10 minuten sudderen.
Wanneer het hele courgettemengsel gaar is, mix je het geheel met een staafmixer tot een egale massa. Eventueel kun je wat kokend water toevoegen of bouillon als je de soep wat dunner wilt.
Verdeel de soep over de soepkommen en serveer.
Calorieën: 598kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 7g | Vet: 60g | Verzadigd vet: 52g | Natrium: 429mg | Potassium: 1102mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 937IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 78mg | Iron: 5mg
0 reacties