Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Romige courgettesoep

Een snel te bereiden soep vol met smaak en nutriënten. Je kunt deze soep als bijgerecht gebruiken of er meer groenten aan toe voegen en als maaltijdsoep serveren.
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 porties
calorieën: 516kcal

Ingrediënten

  • 400 gram courgette
  • 10 gram verse koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram ui
  • 60 gram kokosolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 gram zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Was en droog de koriander en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Verwarm een kookpan op het vuur en voeg 2 el kokosolie toe. Bak de courgettes, ui en de knoflook ca. 5 minuten en roer regelmatig door.
  • Blus het courgettemengsel af met de kokosmelk, voeg de koriander toe en laat ca 10 minuten sudderen.
  • Wanneer het hele courgettemengsel gaar is, mix je het geheel met een staafmixer tot een egale massa. Eventueel kun je wat kokend water toevoegen of bouillon als je de soep wat dunner wilt.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer.

Nutrition

Calories: 516kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 5g | Fat: 52g | Saturated Fat: 45g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 421mg | Potassium: 841mg | Fiber: 3g | Sugar: 7g | Vitamin A: 14.8% | Vitamin C: 51.5% | Calcium: 6.1% | Iron: 23.6%

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This