Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rode biet salade

Een hele eenvoudige maar lekkere salade van voorgekookte rode biet. Door het rode uitje een beetje een bite en de zelfgemaakte mayonaise maakt het een romig geheel.
Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Salade
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 481kcal

Ingrediënten

  • 200 gram bieten voorgekookt
  • 50 gram rode ui
  • 5 gram peterselie vers

Voor de dressing

  • 1 tenen knoflook
  • 30 gram olijfolie idealiter: extra vierge, koud geperst biologisch
  • 5 gram citroensap
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 gram himalaya zout
  • 60 gram paleonaise
  • 30 gram hennepzaad gebroken of gemalen

Instructies

  • Spoel de rode bieten af en snijd ze in kleine blokjes
  • Snipper de rode ui fijn
  • Pers de teen knoflook uit en meng met de ingrediënten voor de dressing, hussel door de bieten
  • Snijd de peterselie grof en strooi over de salade

Nutrition

Calorieën: 481kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 8g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 13mg | Natrium: 659mg | Potassium: 362mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 8g | Vitamine A: 321IU | Vitamine C: 11mg | Calcium: 43mg | Ijzer: 3mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This