Print Recipe
0 from 0 votes

Romige za’atar-slaw

Prep Time15 mins
Total Time15 mins
Course: Salade
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Winter Challenge
Servings: 1
Calories: 876kcal

Ingredients

  • 60 gram kokoscreme, volvet evt gestolde deel van de volvette kokosmelk
  • 15 gram mayonaise MCT of paleonaise, zie recepten
  • 10 gram citroensap
  • 10 gram knoflook 2 teentjes
  • 15 gram Za'atar kruiden 1 eetlepel
  • 30 gram peterselie, vers 2 eetlepels
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 100 gram rode kool
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 20 gram augurk 2 kleine
  • 60 gram pistache noten gewicht gepeld

Instructions

  • Laat de kokosmelk een nacht in de koelkast staan. Schraap 60 ml (ongeveer 3 el) kokoscreme uit de verpakking voor dit recept. Meng de kokoscreme met de mayonaise, citroensap, knoflook, za’atar en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode en witte kool fijn. Hak de gerookte kipfilet grof en snijd de augurken ook grof. Meng de groenten en de kokos-mayonaise goed door elkaar. Hak de pistachenoten grof en meng dit ook door de groenten. 

Nutrition

Calories: 876kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 29g | Fat: 67g | Saturated Fat: 26g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 1157mg | Potassium: 1631mg | Fiber: 18g | Sugar: 13g | Vitamin A: 90.7% | Vitamin C: 183.6% | Calcium: 49.2% | Iron: 144.9%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This