Recept afdrukken
No ratings yet

Rucola pesto met zongedroogde tomaatjes

Een eenvoudige en veelzijdige pesto met erg veel smaak.
Voorbereidingstijd5 min
Gang: Saus, Smaakmaker
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 10 porties
calorieën: 45kcal

Ingrediënten

  • 100 gram rucola
  • 80 gram basilicum vers
  • 50 gram zongedroogde tomaat in olie Idealiter olijfolie!
  • 10 gram kappertjes uitgelekt
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 tenen knoflook
  • 8 gram Italiaanse kruiden
  • 15 gram citroensap
  • 30 gram olijfolie

Instructies

  • Zorg dat alle ingrediënten die je moet wassen, gewassen zijn. Maal deze om de beurt in een keukenmachine, vooral niet te fijn, mag echt grof zijn! Een paar keer goed pulsen kan al genoeg zijn. Let wel op dat de knoflook goed fijn is. Voeg dan de citroensap toe, voor de smaak maar ook om verkleuring te voorkomen.

Nutrition

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 0g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 44mg | Potassium: 145mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 0g | Vitamine A: 755IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 48mg | Iron: 1.5mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This