
Runder kebab met westafrikaanse flessenhals pompoen
Porties: 1
calorieën:
Ingrediënten
- 10 gram kokosolie
- 50 gram ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk tomaat
- 60 ml water
- 1 eetlepels pecan kokosboter
- 3 gram koriander, gemalen
- 3 gram currypoeder kruidenmix
- 2 gram cayennepeper
- 2 gram paprika, gemalen
- 2 gram himalaya zout
- 2 gram zwarte peper
- 200 gram flessenhals pompoen
- 15 gram chiazaad
- 1 portie runder kebab
- 1 portie Tropische Tzatziki
Instructies
- Verhit de kokosolie in een pan op gemiddelde hitteBak de ui en knoflook voor 2 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaat, water, pecanboter, kruiden, zout en peper toe. Roer totdat alles gemengd is. Voeg de pompoen toe samen met het chiazaad. Plaats een deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra het kookt laat je het op een laag vuurtje net pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn, ongeveer 10 minuten.Serveer met runder kebabs en tzatzikiPecan kokosboter: https://www.melioro.nl/recept/pecan-kokosboter/Curry poeder: https://www.melioro.nl/recept/curry-poeder-kruidenmix/Runder Kebab: https://www.melioro.nl/recept/runder-kebab/Tropische Tzatziki: https://www.melioro.nl/recept/tropische-tzatziki/

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties