Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Runder kebab

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter Challenge
Porties: 1
calorieën: 631kcal

Ingrediënten

  • 225 gram rundergehakt
  • 50 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 9 gram gemberwortel
  • 6 gram kurkuma, gemalen
  • 2 gram kaneel, gemalen
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Meng met je handen in een grote kom de: gehakt, gesnipperde ui, geperste knoflook, gember, kurkuma, kaneel en zout. Meng totdat er een consistent geheel ontstaat.
  • Maak van het mengsel twee gelijke porties en kneed deze tot worstvorm en steek hier dan de bamboe stokjes in. Je hebt nu twee “gehakt-worstjes” op een prikker.
  • Plaats beide kebabs op een bakplaat met bakpapier of siliconenmat. Bak in een oven (190graden) voor ongeveer 25-30 minuten. Wanneer je een vleesthermometer gebruikt bak dan tot de kerntemperatuur 160 graden bereikt.
  • Serveer de kebabs of gebruik ze in een ander recept als ingredient.

Nutrition

Calories: 631kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 40g | Fat: 45g | Saturated Fat: 17g | Cholesterol: 159mg | Sodium: 932mg | Potassium: 869mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin C: 6.4% | Calcium: 8.3% | Iron: 39.1%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This