
Runder kebab
Porties: 1
calorieën: 631kcal
Ingrediënten
- 225 gram rundergehakt
- 50 gram ui
- 1 tenen knoflook
- 9 gram gemberwortel
- 6 gram kurkuma, gemalen
- 2 gram kaneel, gemalen
- 2 gram himalaya zout
- 2 gram zwarte peper
Instructies
- Meng met je handen in een grote kom de: gehakt, gesnipperde ui, geperste knoflook, gember, kurkuma, kaneel en zout. Meng totdat er een consistent geheel ontstaat.
- Maak van het mengsel twee gelijke porties en kneed deze tot worstvorm en steek hier dan de bamboe stokjes in. Je hebt nu twee “gehakt-worstjes” op een prikker.
- Plaats beide kebabs op een bakplaat met bakpapier of siliconenmat. Bak in een oven (190graden) voor ongeveer 25-30 minuten. Wanneer je een vleesthermometer gebruikt bak dan tot de kerntemperatuur 160 graden bereikt.
- Serveer de kebabs of gebruik ze in een ander recept als ingredient.
Nutrition
Calorieën: 631kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 40g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 159mg | Natrium: 932mg | Potassium: 869mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 2g | Vitamine C: 5.3mg | Calcium: 83mg | Ijzer: 7mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties