Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ei en spek

Totale tijd20 min
Gang: Lunch, Salade
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Ei
Bundel: 14-daagse, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 1147kcal

Ingrediënten

  • 1 tl kokosolie
  • 35 g snijbiet
  • 2 eieren
  • 100 g ontbijtspek
  • 1/4 avocado
  • 55 g slamix
  • 1 eetlepels pompoenzaadjes
  • 1 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de snijbiet grof. Klop de eieren los. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de kokosolie erin smelten. 
  • Doe de snijbiet met het ei in de pan. Roer het door met een garde tot het ei gestold is.
  • Snijd de avocado in repen. Bak de ontbijtspek knapperig. Snijd de slamix grof. 
  • Meng in een kom de sla met de pompoenzaadjes en de olijfolie. Leg de avocado en ontbijtspek op de salade. Serveer met het roerei.

Nutrition

Calorieën: 1147kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 14g | Vet: 118g | Verzadigd vet: 44g | Cholesterol: 422mg | Natrium: 368mg | Potassium: 701mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 2g | Vitamine A: 3994IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 155mg | Iron: 3mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This