
Salade met gele paprika
Een verantwoord vasten salade met zoet smakende gele paprika.
Porties: 1
calorieƫn: 291kcal
Ingrediƫnten
- 175 gram winterpeen
- 75 gram komkommer
- 125 gram tomaat
- 75 gram ui
- 50 gram bleekselderij
- 30 gram radijs
- 100 gram gele paprika
- 5 gram olijfolie
- 8 gram kokosolie
- 1 gram tijm (gedroogd, naar smaak)
Instructies
- Was alle groenten onder stromend water schoon. Snijd, indien nodig, de boven-en onderkant van de groenten. Snijd vervolgens de groenten, eventueel met behulp van een keukenmachine, in de gewenste grootte.
- Neem de gele paprika en 50 gram van de uien apart. Meng de overige groenten in een ruime kom met de olijfolie.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur. Smelt vervolgens 8 gram kokosolie.
- Bak de paprika, ui en tijm tot de ui glazig ziet en de paprika zacht is. Voeg vervolgens de warme paprika en ui toe aan de rest van de groenten.
- Serveer het paprikamengsel bij de salade.
Nutrition
Calorieƫn: 291kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 5g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 187mg | Potassium: 1478mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 21g | Vitamine A: 33685IU | Vitamin C: 170.7mg | Calcium: 118mg | Iron: 1.3mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties