Salade van gestoomde groenten met een zachtgekookt ei
Porties: 1 persoon
calorieën: 451kcal
Ingrediënten
groentenstoof
- 200 gram prei
- 400 gram groene kool
- 2 stuks eieren
dressing
- 15 gram tomaten-azijn
- 2 gram zwarte peper naar smaak
- 15 gram olijfolie extra virgin eerste persing
- 15 gram sesamzaad geroosterd
Instructies
- Was de prei verwijder eventueel slechte bladeren. Snijd de prei in stukken van ca. 3 cm.
- Verwijder de bladeren van de kool en was deze. Snijd de bladeren in repen.
- Stoom zowel de prei als de groene kool in ca. 15 minuten gaar. Dit kan in een stoomoven of een mandje in een pan met onderin een laagje water.
- Kook de eieren in ca. 5-6 minuten zacht. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
- Laat de prei en kool afkoelen en schenk de vinaigrette eroverheen.
- Bestrooi met sesamzaad en leg het ei er bovenop. Snijd het ei half open, zodat het eigeel over de salade loopt.
Nutrition
Calorieën: 451kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 11g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 7mg | Natrium: 117mg | Potassium: 1110mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 20g | Vitamine A: 3725IU | Vitamin C: 170.4mg | Calcium: 424mg | Iron: 8.5mg