Recept afdrukken
No ratings yet

Sardientjes-spread

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei, Mosterd, Vis
Bundel: Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieƫn: 239kcal

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 120 gram sardientjes
  • 10 gram olijfolie
  • 5 gram witte wijnazijn
  • 5 gram mosterd
  • 20 gram bosui
  • 10 gram kappertjes
  • 1 gram peper (naar smaak)
  • 1 gram zout (naar smaak)

Instructies

  • Kook de eieren in ca. 8 minuten half-hard. Pel de eieren en laat ze afkoelen.
  • Laat de sardientjes uitlekken, en verwijder eventuele graatjes. Meng ondertussen de sardientjes met de eieren, olijfolie, azijn, mosterd, bosui en kappertjes in een keukenmachine. Pureer het tot er een dikke pasta vormt. Breng het op smaak met peper en zout.

Notities

In plaats van sardientjes, kun je natuurlijk ook tonijn, makreel of zalm gebruiken.

Nutrition

Calorieƫn: 239kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 20g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 248mg | Natrium: 728mg | Potassium: 326mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 0g | Vitamine A: 400IU | Vitamin C: 1.9mg | Calcium: 261mg | Iron: 2.7mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

  1. Ilse Broodman

    Mag je inplaats van sardines ook tonijn gebruiken? Lust echt geen sardines

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      Je kunt hier de sardines vervangen door tonijn maar tonijn heeft wel enkele nadelen Het is een roofvis en bevat helaas tegenwoordig veel vervuiling. Daardoor is het af te raden om vele tonijn te eten. Ook qua voedingswaarde is tonijn heel anders dan sardine. Wil je ons laten weten wat je als alternatief hebt genomen en hoe dat beviel?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This