Recept afdrukken
No ratings yet

Sperziebonen met een twist

Een hele andere manier om sperziebonen te bereiden.
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Seizoen: Herfst
Allergeen: Noten
Bundel: Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieën: 577kcal

Ingrediënten

  • 600 gram sperziebonen
  • 2 stuks peer
  • 50 gram walnoten
  • 500 gram champignons of andere paddestoelen
  • 30 gram kokosolie
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels gistvlokken

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en stoom ze in een pan met weinig water (ca. 2 cm) beetgaar. Spoel ze vervolgens af met koud water. Maak de sperziebonen schoon en stoom ze in een pan met weinig water (ca. 2 cm) beetgaar. Spoel ze vervolgens af met koud water.
  • Maak de peren schoon, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Rooster de walnoten eventueel kort in een droge koekenpan. Snijd de champignons in vieren of in zessen. Maak de peren schoon, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Rooster de walnoten eventueel kort in een droge koekenpan. Snijd de champignons in vieren of in zessen.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Voeg hier de sperziebonen aan toe. Blus af met de bouillon en voeg de champignons en de peren toe. Laat dit met het deksel op de pan ca. 8 minuten stoven. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Voeg hier de sperziebonen aan toe. Blus af met de bouillon en voeg de champignons en de peren toe. Laat dit met het deksel op de pan ca. 8 minuten stoven.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk hier aan toe en laat het geheel (zónder deksel op de pan) inkoken. Breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de kokosmelk hier aan toe en laat het geheel (zónder deksel op de pan) inkoken. Breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Breng in een andere pan ruim water aan de kook. Voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Blancheer de bloemkool gedurende 1 a 2 minuten. Laat het vervolgens helemaal uitlekken. Doe vervolgens de bloemkool weer in de pan en voeg hieraan de geraspte kokos aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de sperziebonen met de walnoten en bestrooi met de gistvlokken. Serveer de sperziebonen met de walnoten en bestrooi met de gistvlokken.

Nutrition

Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 16g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 24g | Natrium: 635mg | Potassium: 1613mg | Voedingsvezel: 16g | Suiker: 17g | Vitamine A: 2177IU | Vitamin C: 37mg | Calcium: 145mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This