Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Sperziebonensalade met ei

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch, Salade
Leefstijl: Biologisch, Ovo-vegetarisch, Paleolitisch
Allergeen: Ei, Noten
Bundel: Herfst challenge, High Intensity Restart, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 750kcal

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 75 gram rucolamix
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 0,5 bol mozzarella
  • 20 gram noten gemengd
  • 15 gram olijfolie
  • Himalayazout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze vervolgens uitlekken.
  • Kook de eieren in ca. 4-5 minuten halfzacht en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Snijd de rucola grof. Snijd de paprika in blokjes, pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in stukken. Meng de rucola, paprika, ui, mozzarella en noten met de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met Himalayazout en peper. Voeg hier de sperziebonen aan toe en garneer met de eieren.

Nutrition

Calorieën: 750kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 38g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 375mg | Natrium: 551mg | Potassium: 1608mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 22g | Vitamine A: 8456IU | Vitamin C: 208mg | Calcium: 623mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This