Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziecurry

Een interessante curry met spinazie in de hoofdrol
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieën: 1076kcal

Ingrediënten

  • 100 gram spinazie vers
  • 500 gram bloemkool 1 bloemkool
  • 300 ml kikkererwten geweld of uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 20 gram kokosolie
  • 30 gram gemalen kokos
  • 50 gram sjalotjes
  • 15 gram gemberwortel ongeveer 1 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram hennepzaad gemalen of gebroken
  • 5 gram koriander, vers 1 takje
  • 5 gram komijn, gemalen 1 theelepel
  • 5 gram currypoeder kruidenmix 1 theelepel zie recept
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Snipper de ui en de gemberwortel zo fijn mogelijk. Pel en snij de knoflook fijn.
  • Verwarm een pan, op gematigde hitte, met de kokosolie en bak hierin de gesnipperde ui, de knoflook en de gember tot het geheel glazig word. (goed in de pan in beweging houden). Voeg de kruiden toe zodat alle smaken goed vrijkomen.
  • Voeg de spinazie toe aan de kruiden en blijf dit roeren totdat de spinazie geslonken is.
  • Voeg de kokosmelk, hennepzaad en de kikkererwten toe aan het kruidenmengsel. Laat de curry minimaal 10 minuten langzaam pruttelen op laag vuur. Indien je de curry wat te dik vind worden kun je wat kokend water toevoegen totdat de dikte naar wens is.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Breng in een andere pan ruim water aan de kook. Voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Blancheer de bloemkool gedurende 1 a 2 minuten. Laat het vervolgens helemaal uitlekken. Doe vervolgens de bloemkool weer in de pan en voeg hieraan de geraspte kokos aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de kokos-bloemkool met de spinaziecurry. 

Nutrition

Calorieën: 1076kcal | Koolhydraten: 79g | Eiwit: 38g | Vet: 74g | Verzadigd vet: 50g | Natrium: 579mg | Potassium: 2054mg | Voedingsvezel: 26g | Suiker: 15g | Vitamine A: 5085IU | Vitamin C: 141mg | Calcium: 297mg | Iron: 20mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This