Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade

Simpel en voedzaam
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Seizoen: Herfst, Lente, Zomer
Allergeen: Noten, Zuivel
Bundel: HBH, Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 945kcal

Ingrediënten

  • 10 gram kokosolie
  • 250 gram paddestoelen
  • 150 gram spinazie vers
  • 100 gram feta
  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • 30 gram pijnboompitten
  • 20 ml olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat er kokosolie in smelten. Voeg hier vervolgens de paddestoelen aan toe. Bak ze vervolgens in een aantal minuten gaar en goudbruin.
  • Was, indien nodig, de spinazie en snijd het grof. Doe dit in een saladeschaal.
  • Brokkel de feta in stukjes en voeg dit toe aan de spinazie. Snijd de zongedroogde tomaat grof en doe ook dit in de saladeschaal.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes, tot deze goudbruin gekleurd zijn. Laat ze afkoelen en voeg dit vervolgens aan het spinazie-mengsel toe.
  • Schenk vervolgens de olijfolie over de salade en meng goed door. Breng, indien gewenst, op smaak met zout en peper en meng dit goed door.

Nutrition

Calorieën: 945kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 35g | Vet: 77g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 89mg | Natrium: 1514mg | Potassium: 3438mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 11g | Vitamine A: 15774IU | Vitamin C: 149mg | Calcium: 689mg | Iron: 10mg
Share This