
Spinaziesalade
Simpel en voedzaam
Porties: 1
calorieën: 945kcal
Ingrediënten
- 10 gram kokosolie
- 250 gram paddestoelen
- 150 gram spinazie vers
- 100 gram feta
- 100 gram zongedroogde tomaat
- 30 gram pijnboompitten
- 20 ml olijfolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat er kokosolie in smelten. Voeg hier vervolgens de paddestoelen aan toe. Bak ze vervolgens in een aantal minuten gaar en goudbruin.
- Was, indien nodig, de spinazie en snijd het grof. Doe dit in een saladeschaal.
- Brokkel de feta in stukjes en voeg dit toe aan de spinazie. Snijd de zongedroogde tomaat grof en doe ook dit in de saladeschaal.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes, tot deze goudbruin gekleurd zijn. Laat ze afkoelen en voeg dit vervolgens aan het spinazie-mengsel toe.
- Schenk vervolgens de olijfolie over de salade en meng goed door. Breng, indien gewenst, op smaak met zout en peper en meng dit goed door.
Nutrition
Calorieën: 945kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 35g | Vet: 77g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 89mg | Natrium: 1514mg | Potassium: 3438mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 11g | Vitamine A: 15774IU | Vitamin C: 149mg | Calcium: 689mg | Iron: 10mg