Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Spinaziestoof met amandelen

Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen
Allergeen: Noten
Bundel: Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 358kcal

Ingrediënten

Spinazie

  • 500  gram  bladspinazie
  • 5 gram teentje knoflook
  • 15  gram kokosolie
  • 15 gram citroen
  • 25  gram  boter

Amandelen

  • 15  gram  boter
  • 30  gram  witte amandelen

Instructies

De spinazie

  • Was de spinazie en laat het uitlekken.
  • Pel de knoflook en snipper deze.
  • Neem een ruime nokpan en verwarm deze op middelhoog vuur.
  • Voeg de kokosolie toe en laat smelten.
  • Verwarm de spinazie tot deze slinkt.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en roer alles door.
  • Laat vervolgens de spinazie al bakkend slinken.
  • Haal de pan van het vuur en sprenkel de citroensap over de spinazie heen.

De amandelen

  • Smelt ondertussen de boter in een kleine koekenpan.
  • Hak ondertussen de amandelen fijn en voeg dit aan de gesmolten boter toe.
  • Bak de amandelen lichtbruin en strooi de amandelen vervolgens over de spinazie heen.

Nutrition

Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 11g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 43mg | Natrium: 341mg | Potassium: 1501mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 2g | Vitamine A: 23942IU | Vitamin C: 75mg | Calcium: 287mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This