Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Tijm-uiencrackers


Bereidingstijd30 min
Wachttijd2 uur
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter Challenge
Porties: 8 porties
calorieën: 147kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 4 tl tijm
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 200 g gebroken lijnzaad
  • 4 el zonnebloempitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100C.
  • Maak de ui en de knoflook schoon. Hak grof en doe dit samen met de olie, tijm, zout en peper in de keukenmachine en mix tot de ui volledig is gepureerd. Voeg vervolgens de lijnzaad en de zonnebloempitten toe. Mix tot het geheel gemengd is en er een soort deegbal ontstaat.
  • Leg het deeg vervolgens op een bakpapier en maak een beetje plat. Leg hierop vervolgens nog een vel bakpapier. Rol het met behulp van een deegroller tot ca. 1/2 cm dikte. Haal het bovenste bakpapier van het deeg af. Kerf met een mesje alvast de grootte van 8 crackers.
  • Zet de crackers gedurende 2 uur in de oven. Keer ze halverwege om.
  • Laat de crackers, zodra ze uit de oven zijn, afkoelen en breek ze over de gekerfde rand.

Nutrition

Calories: 147kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 4g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 8mg | Potassium: 223mg | Fiber: 7g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0.5% | Vitamin C: 2.4% | Calcium: 6.9% | Iron: 8.6%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This