
Tonijnsalade met zoete aardappel
Een hele mooie salade met veel gezonde vetten. Simpel te maken en verrassende smaken met zoet van aardappel, scherp van ui en zilt van vis.
Porties: 2 personen
calorieën: 640kcal
Ingrediënten
- 150 gram zoete aardappel
- 300 gram tonijn uit blik in water
- 100 gram Augurk
- 50 gram rode ui
- 100 gram zoete appel
- 15 gram kokosolie
- 100 gram paleonaise
Instructies
- Laat de blikjes tonijn uitlekken boven de gootsteen.
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en bak tot ze gaar zijn in wat kokosvet of roomboter.
- Snijd de augurk, rode ui en appel in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten en voeg peper en zout toe naar smaak
Notities
Extra informatie
Als variatie kun je ook wat zilveruitjes toevoegen of zongedroogde tomaat stukjes. Met de zelfgemaakte mayonaise van olijfolie voeg je met dit gerecht makkelijk flinke hoeveelheden omega 3 en 9 toe aan je voeding. Let op dat je geen "gewone" mayonaise gebruikt want die is bijna altijd gemaakt van zonnebloemolie en dus vol met omega 6 vetten. Feedback van tester: Stephanie Dufrane Vandaag deze gemaakt. Smaakt heel goed maar ik vond de 2 el olijfolie aan de weinige kant voor al die wat drogere ingrediënten. Ik heb een mayo gemaakt met olijfolie en citroensap. 2 zoete aardappelen is misschien moeilijk qua hoeveelheden aangezien ze enorme kunnen zijn of wat kleiner. Misschien een idee om een gewicht indicatie toe te voegen. (is aangepast)Ik had wat salade over dus ik heb bij de rest extra selderij (takken) en appel toegevoegd voor de frisheid, ook heerlijk! Feedback van tester: Jeanette Zieltjens-de Kort Het is een lekkere salade. Een kanttekening: blikjes uitlekken boven de gootsteen. Boven de aanrecht wordt een kliederboel. ? (aangepast)
Nutrition
Calorieën: 640kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 31g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 12g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 1168mg | Potassium: 657mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 10875IU | Vitamin C: 5.9mg | Calcium: 75mg | Iron: 3.2mg