Tropische citrussaus
Een pittig zoete saus
Porties: 4 porties
calorieën: 71kcal
Ingrediënten
- 100 gram sinaasappel
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember vers
- 10 gram rode currypasta
- 15 gram honing
- 15 gram appelazijn
- 10 gram sesamolie
- 15 gram sesamzaad
Instructies
- Pel de teentjes knoflook en pers ze uit in een knoflookpers. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
- Schil de sinaasappels en pureer de sinaasappel partjes met een staafmixer of keukenmachine zo fijn als mogelijk.
- Voeg de knoflook, gemberrasp bij de sinaasappel puree samen met de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes in een kom en meng de saus goed door.
- Laat de saus voor het serveren ongeveer 30 minuten goed intrekken zodat de smaken vrij komen.
- Voor het serveren kun je de sesamzaadjes over de saus strooien.
Nutrition
Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 0g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 1mg | Potassium: 62mg | Voedingsvezel: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 450IU | Vitamin C: 13.5mg | Calcium: 50mg | Iron: 0.6mg