Recept afdrukken
No ratings yet

Vega groentelasagne

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Vegetarisch
Seizoen: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 1004kcal

Ingrediënten

  • 300 gram aubergine 1 stuk
  • 600 gram courgette 2 stuks
  • 125 gram paprika 1 stuk
  • 100 gram ui
  • 250 gram champignons
  • 5 gram knoflook
  • 50 gram kokosolie
  • 500 gram passata gezeefde tomaten
  • 5 gram Italiaanse kruiden gedroogd
  • 60 gram hennepzaad gebroken of gemalen
  • 70 gram geitenkaas
  • 1 gram zout naar smaak
  • 1 gram peper naar smaak
  • 20 ml olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° graden.
  • Snijd 300 gram aubergine en 300 gram courgette (de helft) in lange plakken. Verwarm een (grill)pan bestrijk deze met een deel kokosolie en grill deze plakken tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de overige 300 gram courgette in blokjes. Snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui, snijd de champignons in plakken, pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm een hapjespan en voeg vervolgens de kokosolie toe. Voeg hier de uien aan toe en fruit deze op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de courgette, paprika en champignons toe. Bak dit tot de ingrediënten gaar zijn. Voeg tot slot de knoflook toe en roer nogmaals goed door.
  • Blus vervolgens de groenten af met de passata. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden, de hennepzaad toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog ca. 5 minuten stoven op laag vuur.
  • Schep vervolgens een laagje tomaten-groentesaus in een ovenschaal en dek dit af met de aubergine. Voeg vervolgens nog een laag tomaten-groentesaus toe en dek af met de courgette. Herhaal dit tot de laatste laag tomaten-groentesaus. Bedek de laatste laag met de geitenkaas.
  • Zet de ovenschotel in de oven en gratineer in ca. 20-25 minuten.
  • Serveer de lasagne met de olijfolie.

Nutrition

Calorieën: 1004kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwit: 39g | Vet: 67g | Verzadigd vet: 31g | Cholesterol: 16mg | Natrium: 477mg | Potassium: 4122mg | Voedingsvezel: 40g | Suiker: 37g | Vitamine A: 33305IU | Vitamin C: 90mg | Calcium: 399mg | Iron: 28mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This