
Lunchsalade met roerbakspinazie
Een verantwoord vasten lunchsalade met roerbakspinazie
Porties: 1
calorieƫn: 342kcal
Ingrediƫnten
- 20 gram olijfolie
- 100 gram spinazie
- 150 gram wortel
- 100 gram tomaat
- 75 gram selderij knolselderij of bleekselderij naar keuze
- 100 gram venkel
- 50 gram ui rode ui is rauw
Instructies
- Roerbak de groenten in 7 gr olie. Voeg in porties de volgende groenten toe:Totaal 100 gram spinazie, laat dit in porties slinken alvorens de volgende portie toe te voegen. Laat ongeveer 2 minuten onder regelmatig roeren bakken. Verwijder eventueel teveel vocht en schud de spinazie om met een extra 8 gram olie.
Salade
- Snij: 150 gram wortel, 100 gram tomaten, 75 gram selderij, 100 gram venkel, 50 gram uien. Snij alle groenten fijn en voeg 5 gram van de olie toe als dressing.
- Serveer de salade met de roerbakspinazie los of meng de spinazie door de salade na afkoelen.
Nutrition
Calorieƫn: 342kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 7g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 301mg | Potassium: 1957mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 13g | Vitamine A: 35740IU | Vitamin C: 68.7mg | Calcium: 239mg | Iron: 4.2mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties