Wortel-walnoot soep
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: Soep
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 182kcal
- 15 gram kokosolie
- 50 gram ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 700 gram wortel in dobbelsteentjes
- 30 gram walnoot halven of stukjes
- 1250 ml groenten bouillon
- 1 laurierblad
- 15 gram appelazijn
- 1,5 gram kaneel halve theelepel
- 7 gram himalaya zout let op zout in de bouillon
- 20 gram bieslook vers voor garnering
Verhit het kookvet in een pan met zware bodem tot het gesmolten is. Voeg de gesnipperde ui toe en blijf roeren onder hoog vuur totdat de ui glazig wordt. Voeg de blokjes wortel en de geperste knoflook toe. Blijf roeren en roerbak ongeveer 10 minuten.
Voeg de volgende ingrediënten toe: appelazijn, bouillon, walnoten, laurierblad, kaneel en zout toe aan de pan. Zodra het gerecht begint te koken zet de warmtebron dan laag en laat het geheel op een laag vuur pruttelen voor ongeveer 20 minuten totdat de wortel geheel zacht geworden is.
Haal de pan van de warmtebron en gebruik een staafmixer in de pan totdat er een consistente en gladde puree ontstaat.
Voeg de bieslook toe als garnering, verdeel over 4 borden of kommen en serveer.
Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 3g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 2050mg | Potassium: 641mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 11g | Vitamine A: 30120IU | Vitamin C: 15.3mg | Calcium: 83mg | Iron: 0.9mg
Heerlijke soep. Gaat in ons bewaarschrift .
Wat fijn om te horen Ilse! Wil je misschien voor ons op de sterren klikken in het recept dan weten we welke recepten mensen lekker vinden en dan kunnen we de recepten steeds verder verfijnen.