Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Wortel-walnoot soep

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd50 min
Gang: Soep
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Porties: 4 porties
calorieën: 182

Ingrediënten

  • 15 gram kokosolie
  • 50 gram ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 700 gram wortel in dobbelsteentjes
  • 30 gram walnoot halven of stukjes
  • 1250 ml groenten bouillon
  • 1 laurierblad
  • 15 gram appelazijn
  • 1,5 gram kaneel halve theelepel
  • 7 gram himalaya zout let op zout in de bouillon
  • 20 gram bieslook vers voor garnering

Instructies

  • Verhit het kookvet in een pan met zware bodem tot het gesmolten is. Voeg de gesnipperde ui toe en blijf roeren onder hoog vuur totdat de ui glazig wordt. Voeg de blokjes wortel en de geperste knoflook toe. Blijf roeren en roerbak ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de volgende ingrediënten toe: appelazijn, bouillon, walnoten, laurierblad, kaneel en zout toe aan de pan. Zodra het gerecht begint te koken zet de warmtebron dan laag en laat het geheel op een laag vuur pruttelen voor ongeveer 20 minuten totdat de wortel geheel zacht geworden is.
  • Haal de pan van de warmtebron en gebruik een staafmixer in de pan totdat er een consistente en gladde puree ontstaat.
  • Voeg de bieslook toe als garnering, verdeel over 4 borden of kommen en serveer.

Nutrition

Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 3g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 2050mg | Potassium: 641mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 11g | Vitamine A: 30120IU | Vitamin C: 15.3mg | Calcium: 83mg | Iron: 0.9mg

     

    Judith & Mark

    Judith & Mark

    Kookgekken

    Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

    Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

    Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

    Kan ik je helpen?

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Share This