
Wortelsalade met schnitzel
Porties: 1
calorieƫn: 402kcal
Ingrediƫnten
Voor de salade
- 1 biet
- 150 g pastinaak
- 2 kleine winterpenen
- 1 eetlepels el kokosolie
- 1/2 tl kaneel
- 1/8 tl cayennepeper
Voor de schnitzel
- 120 g varkensschnitzel ongepaneerd, ongekruid
- 1/2 tl currypoeder kruidenmix
- 1/4 tl koriander
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 1 eetlepels kokosolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180C. Maak de biet, pastinaak en winterpeen schoon en hak ze grof. Meng vervolgens de kokosolie, kaneel en peper erdoor. Rooster de groenten in ca. 25 minuten.
- Maak ondertussen een mengsel van de currypoeder, koriander, zout en peper. Bestrooi de schnitzel met de kruiden.
- Verwarm een pan en voeg de kokosolie toe. Bak vervolgens de schnitzel in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Serveer beide.
Nutrition
Calorieƫn: 402kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 30g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 80mg | Natrium: 220mg | Potassium: 1667mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 18g | Vitamine A: 20380IU | Vitamin C: 36.7mg | Calcium: 107mg | Iron: 2.5mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties