Wortelsoep met bieslook
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Lunch, Soep
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Seizoen: Lente
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieƫn: 464kcal
- 30 gram kokosolie
- 160 gram ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijn gesneden
- 200 gram wortel geschrapt en klein gesneden
- 250 ml water
- 200 gram bloemkool
- 2 gram himalaya zout
- 2 gram verse zwarte peper
Verwarm de kokosolie in een pan op gemiddelde warmte. Voeg de ui en knoflook toe en bak voor ongeveer 5 minuten. Blijf roeren totdat de ui en knoflook glazig en fruitig zijn. (fruit de ui)
Voeg de wortelstukjes, bloemkoolroosjes en water toe en breng het aan de kook
Verlaag de warmte en zorg dat het water blijft koken. Kook ongeveer 15 minuten totdat de wortelstukjes en bloemkool zacht zijn geworden.
Maak de inhoud van de pan goed egaal fijn met een staafmixer of blender. Indien de consistentie te dik is naar je smaak dan kun je wat kokend water toevoegen om te verdunnen.
Voeg enkele lepels bieslookolie toe aan de soep bij het serveren of zet het apart op tafel zodat mensen zelf kunnen doseren.
Wanneer je geen of niet zoveel van de bieslookolie gebruikt dan raden we aan om extra kokosolie of olijfolie toe te voegen aan je soep. Dit kan tijdens het pureren of aan tafel en dan gewoon doorroeren met een lepel.
Calorieƫn: 464kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 7g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 26g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 992mg | Potassium: 1471mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 20g | Vitamine A: 33410IU | Vitamin C: 120.9mg | Calcium: 147mg | Iron: 2mg
0 reacties