wortelsoep met gember en kurkuma
Een eenvoudige en snelle soep met een interessante smaakcombinatie. Zoet van de regenboog wortelen met gember en kurkuma.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: Soep
Trefwoord: Groente
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Seizoen: Lente
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 394kcal
- 700 gram regenboog wortels in stukken van 2 cm gesneden
- 100 gram rode ui
- 4 tenen knoflook
- 10 gram verse gember
- 10 gram verse kurkuma
- 3 gram kaneel poeder
- 1 gram cayennepeper
- 45 gram kokosolie
- 1 liter water
- 4 gram Himalaya zout
- 4 gram zwarte peper
- 10 gram platte peterselie voor de garnering
maak alle groenten schoon en snij het in kleine stukjes.
smelt de kokosolie in de pan op middelmatig vuur. Braad de wortelstukjes met de ui en knoflook kort en onder constant roeren totdat de ui glazig word.
Voeg het water en de geraspte gember en kurkuma toe. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.
Kook alles zonder deksel op een middelmatig tot laag vuur totdat de wortel zacht geworden is.
Meng met een staafmixer in de pan de soep totdat er een glad geheel ontstaat
Serveer in een bord of kom en garneer met de verse peterselie
Calorieën: 394kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 4g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 19g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 1050mg | Potassium: 1394mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 19g | Vitamine A: 59100IU | Vitamin C: 32.9mg | Calcium: 182mg | Iron: 3.9mg
Hoeveel water/bouillon moet je hierbij doen ?
sorry, niet goed gelezen, staat er gewoon