
Zadencracker
Porties: 6 porties
calorieën: 299kcal
Ingrediënten
- 75 gram pompoenpitten
- 75 gram zonnebloempitten
- 35 gram gebroken lijnzaad
- 35 gram sesamzaad
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram ei
- 20 gram olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en maal het goed door elkaar tot er een deeg vormt.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en beleg met nog een bakpapier. Rol dit vervolgens uit met een keukenrol tot een dikte van ca. 5 mm.
- Snijd vervolgens met een mesje alvast de gewenste grootte van de cracker, zodat je ze straks gemakkelijk kunt breken.
- Bak de crackers in ca. 30-35 minuten knapperig. Laat ze even afkoelen en breek over de gekerfde randen in de gewenste grootte.
Nutrition
Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 12g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 31mg | Natrium: 15mg | Potassium: 246mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 1g | Vitamine A: 45IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 104mg | Ijzer: 3mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl