Bekijk direct het recept

De foto is gemaakt door Rineke Keijzers en Jaap Postma

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met knolselderijfriet

Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Selderij, Vis
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieën: 856kcal

Ingrediënten

  • 200 gram zalmfilet
  • 2 gram zout naar smaak
  • 2 gram peper naar smaak
  • 30 gram MCT mayonaise
  • 50 gram augurk
  • 15 gram kokosolie
  • 200 gram knolselderij
  • 50 gram paprika
  • 1 gram mespuntje cayennepeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm gedurende 10-12 minuten.
  • Snijd ondertussen de augurk fijn en meng dit met de mayonaise. Zet dit opzij.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd het in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het in kleine stukjes.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Bak de knolselderij en paprika. Kruid het met de cayennepeper en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel in ca. 5-7 minuten, tot de ingrediënten bruin zijn.
  • Serveer de groenten met de zalm en de saus.

Nutrition

Calorieën: 856kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 50g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 19g | Cholesterol: 122mg | Natrium: 1725mg | Potassium: 2766mg | Voedingsvezel: 22g | Suiker: 9g | Vitamine A: 25215IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 245mg | Iron: 14mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This