
Bekijk direct het recept
De foto is gemaakt door Rineke Keijzers en Jaap Postma
Zalm met knolselderijfriet
Porties: 1 portie
calorieën: 856kcal
Ingrediënten
- 200 gram zalmfilet
- 2 gram zout naar smaak
- 2 gram peper naar smaak
- 30 gram MCT mayonaise
- 50 gram augurk
- 15 gram kokosolie
- 200 gram knolselderij
- 50 gram paprika
- 1 gram mespuntje cayennepeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm gedurende 10-12 minuten.
- Snijd ondertussen de augurk fijn en meng dit met de mayonaise. Zet dit opzij.
- Maak de knolselderij schoon en snijd het in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het in kleine stukjes.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Bak de knolselderij en paprika. Kruid het met de cayennepeper en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel in ca. 5-7 minuten, tot de ingrediënten bruin zijn.
- Serveer de groenten met de zalm en de saus.
Nutrition
Calorieën: 856kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 50g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 19g | Cholesterol: 122mg | Natrium: 1725mg | Potassium: 2766mg | Voedingsvezel: 22g | Suiker: 9g | Vitamine A: 25215IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 245mg | Iron: 14mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties