eenhouten snijplank met een zalmmoot en diverse kruiden
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Zalmburgers

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Vis
Bundel: 14-daagse, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 778kcal

Ingrediënten

  • 70 gram rode paprika (1/2 paprika)
  • 2 ui
  • 2 grote eieren
  • 1 takje verse peterselie
  • 2 theelepels dille
  • 15 ml citroensap
  • 340 gram zalm vers
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosolie

Instructies

  • Maak de paprika en de uien schoon. Hak deze grof. Doe de eieren in een keukenmachine en mix tot ze luchtig zijn. Voeg vervolgens de paprika, ui, peterselie, dille en citroensap toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Voeg vervolgens de zalm en het amandelmeel toe en mix het tot het een geheel is. Vorm van het zalmmengsel, eventueel met behulp van een hamburgermaker, een burger.
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de burgers aan beide kanten tot ze goudbruin zien.

Notities

Bereidingstijd: 20 minuten 2 porties

Nutrition

Calorieën: 778kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 51g | Vet: 54g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 257mg | Natrium: 144mg | Potassium: 1480mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 8g | Vitamine A: 1520IU | Vitamin C: 57.3mg | Calcium: 202mg | Iron: 4.4mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

3 Reacties

  1. Ilona Sabelis

    Zelf vind ik hem lekkerder door de zalm als moot te laten en dan van de overige ingrediënten een mengsel te maken en dat over de zalm te doen en dan in de oven.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This