Tarieven en vergoeding

De behandeling

Melioro maakt geen gebruik van een vast behandelplan -want iedere situatie is anders. We bepalen samen met jou tijdens het intakegesprek wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn. Aan het einde van het intakegesprek heb je een overzicht van de mogelijkheden en de kosten van een behandeling. Een behandeling is altijd optioneel, je bent nergens in het traject verplicht tot afname.

Wat wordt er in rekening gebracht?

Tijd die door ons in rekening wordt gebracht is zowel de directe als indirecte tijd:

  • Directe tijd: de tijd dat u bij ons bent
  • Indirecte tijd: de tijd die we gebruiken voor het maken of aanpassen van een behandelplan en (voedings)analyses

Diëtetiek

Melioro heeft voor het jaar 2018 wederom gekozen om contracten met de zorgverzekeraars aan te gaan. De declaratie van de dietetiekconsulten gaan daarom ook direct via de zorgverzekeraar. Je vindt deze terug op het declaratieoverzicht, die  je van je zorgverzekeraar krijgt. Mocht je over de maximale vergoeding van de zorgverzekeraar (dat is: 3 behandeluren, ofwel 12 eenheden van een kwartier) heen gaan, dan ontvang je een factuur.

Orthomoleculair / klinische PNI

Na een kPNI-consult krijg je een factuur per e-mail toegestuurd. Deze dien je aan Melioro te voldoen en zelf bij de zorgverzekeraar te declareren. In de meeste gevallen worden, bij een aanvullende verzekering, de kosten (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. De betalingstermijn van de factuur is 30 dagen.

Vergoedingen

Voor de precieze vergoedingen van jouw consult, verwijzen wij je naar jouw polisblad of zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat er voor jouw situatie van toepassing is. Meer informatie over de vergoedingen in 2018, van zowel diëtetiek als kPNI-consulten, lees je hier.

Benieuwd naar de vergoedingen in 2019? Deze kun je hier vinden. 

Dieetkosten: vergoedingen door de Belastingdienst

Uitgaven voor een dieet op voorschrift van een arts of diëtist zijn (in sommige situaties) aftrekbaar als specifieke zorgkosten. Er gelden verschillende regels en bepalingen rond deze aftrek. Voor meer informatie overjo uw specifieke situatie, kun je de site van de Belastingdienst raadplegen.

Share This