Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kiprolletjes met pesto en courgette

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 492kcal

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilets
  • 200 gram courgette
  • 30 gram groene pesto
  • 15 gram pijnboompitten
  • 25 gram kokosolie
  • 2 gram zeezout
  • 30 gram sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram basilicum vers
  • 125 gram champignons

Instructies

  • Sla de kipfilet plat tussen twee bakpapiertjes.
  • Maak de courgette schoon en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken af.
  • Meng de pesto met de pijnboompitjes en bestrijk de kipfilets ermee. Leg op iedere kipfilet twee plakken courgette en rol het geheel op. Steek dit vast met een cocktailprikker.
  • Verwarm een wok en voeg de kokosolie toe.
  • Bak de kipfiletrolletjes rondom bruin. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Roerbak ze in ca. 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de basilicum grof. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Fruit de sjalotten en de knoflook in het bakvet van de kipfilets.
  • Voeg de champignons en basilicum toe en roer het geheel kort door.
  • Blus af met kokosmelk en warm het geheel door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep vervolgens de kiprolletjes in de saus en warm nog even kort mee.
  • Serveer de rolletjes met de saus. Lekker bij een frisse salade.

Nutrition

Calorieën: 492kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 47g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 129mg | Natrium: 774mg | Potassium: 1287mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1090IU | Vitamin C: 23.2mg | Calcium: 68mg | Iron: 2.1mg
Share This