Print Recipe
0 from 0 votes

Eiermuffin met champignons en ui

Een handig en simpele kleine muffin
Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Total Time25 mins
Course: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Servings: 2 personen
Calories: 315kcal

Ingredients

  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 stuks eieren
  • 3 stuks lente-ui
  • 3 stuks champignons

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet een muffinvorm in met roomboter.
  • Bekleed de vormpjes met de plakjes ontbijtspek.
  • Snijd de lente-uitjes fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd in stukjes.
  • Vul de muffinvorm met de groentes.
  • Roer de eieren los met wat peper.
  • Schenk dit over de groenten en zet gedurende 15 minuten in de oven.
  • Serveer de muffins nadat ze zijn afgekoeld met een stukje fruit

Notes

Dit gerechtje is heel handig om koud mee te nemen naar werk of school. Ze zijn compact en vullen goed. Je kunt heel erg variëren met de smaakmakers die erin zitten.

Nutrition

Calories: 315kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 24g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 573mg | Sodium: 433mg | Potassium: 328mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 20% | Vitamin C: 22% | Calcium: 9% | Iron: 15%

Share This