Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Garnalen met citrus

De basisbereiding van garnalen en hoe ze beter tot hun recht komen door een vleugje citrussmaak.
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: Starterkit
Porties: 1 persoon
calorieën: 337kcal

Ingrediënten

  • 200 gram gamba's vers of diepvries
  • 15 gram kokosvet
  • 2 gram zeezout naar smaak
  • 2 gram zwarte peper naar smaak
  • 15 gram citroensap of andere citrusvrucht

Instructies

  • Verhit een braadpan op een matig vuur en zodra de pan heet is laat dan de kokosvet smelten
  • Zodra het vet gesmolten is bak dan de garnalen in 6-7 minuten gaar terwijl je ze halverwege omdraait. Wanneer de garnalen gaar worden kleuren ze van grijs naar rood.
  • Serveer de garnalen in een bakje en druppel het citrussap over de hete garnalen. Heet serveren en eventueel op smaak brengen met peper en zout

Nutrition

Calories: 337kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 41g | Fat: 17g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 504mg | Sodium: 2329mg | Potassium: 160mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin C: 17% | Calcium: 29% | Iron: 24.8%

Share This