Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gemarineerde kippenvleugeltjes met amandelen en olijven

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 35 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Starterkit
Porties: 2 personen
calorieën: 1244

Ingrediënten

  • 90 ml olijfolie
  • 5 gram gemalen komijn
  • 5 gram gemberpoeder
  • 15 gram honing
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 gram azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • 10 gram oregano vers
  • 20 gram kokosolie
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram amandelen

Instructies

  • Meng 4 el olie, komijn, gemberpoeder, honing, kokosmelk en azijn door elkaar.
  • Pel en snipper de knoflook en voeg dit aan het mengsel toe. Leg de kippenvleugeltjes in het mengsel, en laat dit ca 1 uur staan.
  • Houd wat takjes oregano apart voor de garnering, en snijd de rest grof.
  • Neem de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade!
  • Verhit de kokosolie in een wok en roerbak de vleugeltjes in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg vervolgens de olijven, amandelen, oregano en 2 el marinade erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer het geheel nog kort door.
  • Serveer de kippenvleugeltjes met de oregano.

Nutrition

Calorieën: 1244kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 37g | Vet: 115g | Verzadigd vet: 28g | Cholesterol: 103mg | Natrium: 888mg | Potassium: 746mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 8g | Vitamine A: 510IU | Vitamin C: 0.9mg | Calcium: 277mg | Iron: 8mg
Share This