Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gemarineerde kippenvleugeltjes met amandelen en olijven

Voorbereidingstijd20 min
Kooktijd15 min
rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 35 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Starterkit
Porties: 2 personen
calorieën: 1244kcal

Ingrediënten

  • 90 ml olijfolie
  • 5 gram gemalen komijn
  • 5 gram gemberpoeder
  • 15 gram honing
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 gram azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • 10 gram oregano vers
  • 20 gram kokosolie
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram amandelen

Instructies

  • Meng 4 el olie, komijn, gemberpoeder, honing, kokosmelk en azijn door elkaar.
  • Pel en snipper de knoflook en voeg dit aan het mengsel toe. Leg de kippenvleugeltjes in het mengsel, en laat dit ca 1 uur staan.
  • Houd wat takjes oregano apart voor de garnering, en snijd de rest grof.
  • Neem de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade!
  • Verhit de kokosolie in een wok en roerbak de vleugeltjes in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg vervolgens de olijven, amandelen, oregano en 2 el marinade erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer het geheel nog kort door.
  • Serveer de kippenvleugeltjes met de oregano.

Nutrition

Calories: 1244kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 37g | Fat: 115g | Saturated Fat: 28g | Cholesterol: 103mg | Sodium: 888mg | Potassium: 746mg | Fiber: 10g | Sugar: 8g | Vitamin A: 10.2% | Vitamin C: 1.1% | Calcium: 27.7% | Iron: 44.2%
Share This