Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pittige bloemkoolhummus

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht, Saus
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Sesam
Bundel: Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 247kcal

Ingrediënten

  • 10 gram zeezout
  • 600 gram bloemkool
  • 45 gram tahin sesampasta
  • 60 gram olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • 2 gram zeezout
  • 2 gram zwarte peper
  • 1 stuks chilipeper
  • 10 gram paprikapoeder

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon onder koud stromend water en verwijder alle bladeren. Snij de roosjes en de stronk in kleine stukjes.
  • Kook de bloemkool in minimaal water voor ongeveer 5 minuten. Giet de bloemkool dan af en laat het schrikken in koud water.
  • pureer de bloemkool met de sesampasta, olijfolie, chilipeper en het citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de humus in een schaal en garneer met een beetje olijfolie en strooi de paprikapoeder over de bovenkant.

Nutrition

Calorieën: 247kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 5g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 1213mg | Potassium: 570mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1230IU | Vitamin C: 78mg | Calcium: 55mg | Iron: 1.8mg
Share This