Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pittige bloemkoolhummus

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht, Saus
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Sesam
Bundel: Starterkit
Porties: 4 porties
calorieën: 247kcal

Ingrediënten

  • 10 gram zeezout
  • 600 gram bloemkool
  • 45 gram tahin sesampasta
  • 60 gram olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • 2 gram zeezout
  • 2 gram zwarte peper
  • 1 stuks chilipeper
  • 10 gram paprikapoeder

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon onder koud stromend water en verwijder alle bladeren. Snij de roosjes en de stronk in kleine stukjes.
  • Kook de bloemkool in minimaal water voor ongeveer 5 minuten. Giet de bloemkool dan af en laat het schrikken in koud water.
  • pureer de bloemkool met de sesampasta, olijfolie, chilipeper en het citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de humus in een schaal en garneer met een beetje olijfolie en strooi de paprikapoeder over de bovenkant.

Nutrition

Calories: 247kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 5g | Fat: 21g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 1213mg | Potassium: 570mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 24.6% | Vitamin C: 94.5% | Calcium: 5.5% | Iron: 9.9%
Share This