Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Roergebakken spinazie

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: Starterkit
Porties: 1 persoon
calorieën: 1065kcal

Ingrediënten

  • 50 gram ui
  • 100 gram kipfilet
  • 30 gram kokosolie
  • 1000 gram spinazie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 gram zwarte peper naar smaak
  • 2 gram zeezout naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verhit een koekenpan en voeg vervolgens de kokosolie toe.
  • Bak de kipfilet tot deze goudbruin ziet. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee tot deze glazig ziet.
  • Was de spinazie en dep het goed droog.
  • Roerbak de spinazie met het kipmengsel mee, totdat het geslonken is.
  • Rooster de pijnboompitten ondertussen in een droge koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet verbranden door constant om te scheppen.
  • Doe ze vervolgens bij het kip-spinaziemengsel en roer het geheel door.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Nutrition

Calories: 1065kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 54g | Fat: 83g | Saturated Fat: 33g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 1638mg | Potassium: 6140mg | Fiber: 25g | Sugar: 8g | Vitamin A: 1878.2% | Vitamin C: 347% | Calcium: 101.3% | Iron: 172%
Share This