Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Salade van gestoomde groenten met een zachtgekookt ei

Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd, Bijgerecht, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: Starterkit
Porties: 1 persoon
calorieën: 451kcal

Ingrediënten

groentenstoof

  • 200 gram prei
  • 400 gram groene kool
  • 2 stuks eieren

dressing

  • 15 gram tomaten-azijn
  • 2 gram zwarte peper naar smaak
  • 15 gram olijfolie extra virgin eerste persing
  • 15 gram sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Was de prei verwijder eventueel slechte bladeren. Snijd de prei in stukken van ca. 3 cm.
  • Verwijder de bladeren van de kool en was deze. Snijd de bladeren in repen.
  • Stoom zowel de prei als de groene kool in ca. 15 minuten gaar. Dit kan in een stoomoven of een mandje in een pan met onderin een laagje water.
  • Kook de eieren in ca. 5-6 minuten zacht. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Laat de prei en kool afkoelen en schenk de vinaigrette eroverheen.
  • Bestrooi met sesamzaad en leg het ei er bovenop. Snijd het ei half open, zodat het eigeel over de salade loopt.

Nutrition

Calories: 451kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 11g | Fat: 23g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 117mg | Potassium: 1110mg | Fiber: 15g | Sugar: 20g | Vitamin A: 74.5% | Vitamin C: 206.5% | Calcium: 42.4% | Iron: 47%
Share This