Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsalade met avocado, fruit en noten

De witlofsalade op de foto is met mango en blauwe bes. Je kunt wat fruit betreft natuurlijk eindeloos varieren. Lekkere combinaties zijn ook: banaan-sinaasappel-blauwe, peer-blauwe bes-banaan, peer of banaan-aardbei-blauwe bes. Ook kiwi doet het goed bij de witlof. Zorg dat een van je fruitsoorten lekker sappig is, dat dient meteen als een soort dressing. Als je sinaasappel gebruikt, heeft het sap van de sinaasappel dat effect. Hetzelfde geldt voor een lekker sappige peer of sappige mango. Zijn er verse cranberries, probeer dan ook die eens als sausje (simpel door ze stuk te koken). Dit is puur wel zuur, maar in cominatie met deze witlof- fruitsalade erg lekker.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Salade
Allergeen: Noten
Bundel: Lifemasters
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties voor grote eters, maar er gaan zeker 4 soepkommen uit een kom
calorieën: 217kcal
Auteur: Erna Keet

Ingrediënten

  • 4 stuks witlof stronken
  • 1 stuks mango liefst sappige rijpe mango
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram cranberries verse
  • 1 stuks avocado
  • 2 takjes munt
  • 50 gram walnoten

Instructies

  • Rooster de walnoten in een op 130 graden voorverwarmde over gedurende 10 minuten
  • Was alle witlof en het fruit dat je wilt gebruiken
  • (Als je de cranberry saus maakt, doe dan de cranberries met een eetlepel water in een steelpannetje en zet met deksel op middelhoog vuur; de besjes zullen knappen, roer regelmatig door. Als de besjes allemaal zacht en stuk zijn is je sausje klaar.)
  • Snijd de witlof in de lengte in en vervolgens in stukjes en doe in een ruime kom
  • Snijd al het fruit in stukjes en voeg toe aan de witlof
  • Haal na 10 minuten de walnoten uit de oven en laat ze even afkoelen
  • Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en voeg toe aan de witlof
  • (Voeg de cranberriesaus toe aan de witlof en roer alles goed door elkaar)
  • Snijd de avocado in de lengte doormidden en verdeel een helft in blokjes in de schil, schep ze hier uit vervolgens voorzichtig door de salade, eventueel voeg je de 2e helft ook toe.
  • Je kunt de walnoten in een theedoek 'wrijven', zodat loszittende schilletjes er af vallen (of je kunt dit met je handen doen).
  • Schep de witofsalade in een diep bord of kom en garneer met de walnoten
  • Eet smakelijk!

Notities

Uiteraard kun je de noten ook prima weglaten

Nutrition

Calorieën: 217kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 4g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 2mg | Potassium: 204mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 8g | Vitamine A: 111IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 34mg | Iron: 1mg
Share This