Hoe zouden onze oer-ouders geleefd hebben?

Voeding is van levensbelang!

Iedereen roept van alles over gezondheid: ‘Brood moet je niet eten!’, ‘Je moet 30 minuten per dag bewegen, en niet naar de sportschool’, ‘Stress is altijd slecht voor je lichaam.’. Weet jij nog wat wel en wat niet klopt? Wat wel en wat niet waar is?

Wat heeft JOUW lichaam nodig om goed, of liever gezegd, OPTIMAAL te kunnen functioneren?

Wij geven je de kennis, zodat jij zelf weet wat je  echt moet eten! 

Niet alles wat we eten bevat dezelfde voedingsstoffen. Helaas hoor je tegenwoordig zoveel mensen vertellen wat nu echt gezond eten is. Zoveel meningen en ook nog zoveel wetenschappelijk onderbouwde kennis. Hoe kunnen die elkaar nu allemaal tegenspreken? 

Als je de goed onderbouwde wetenschappelijke artikelen op een rij zet dan zie je eigenlijk twee soorten voeding. Voeding die het lichaam ondersteunt (en dus de stoffen bevat die het lichaam nodig heeft) en voeding die het lichaam meer belast.

Wij geven je de kennis, zodat jij dát onderscheid kunt maken. Zodat jij leert wat goed is voor jouw lichaam en hoe je dus zelf je keuzes kunt maken. Hierdoor kun jij groeien naar echt “Natuurlijke Optimale Gezondheid”.

En dat is onze missie!

Je kunt zelf het heft in handen nemen. Je gezondheid zal hierdoor met enorme sprongen verbeteren. Resultaat: een verbeterde kwaliteit van leven. Voeding, beweging en omgang met stress staan centraal. Jij komt weer in je waarde, in de juiste energie en vitaliteit.  Zo kan iedereen doen waar hij of zij goed in is en maken we de wereld met z’n allen mooier!

De grondstoffen voor je lichaam

Elke proces in je lichaam functioneert pas, wanneer het grondstoffen en energie beschikbaar heeft. Die grondstoffen en energie komen uit jouw voeding. Wat je lichaam er allemaal mee doet? Hierbij een kleine greep uit de lichaamsfuncties:

  • Aanmaak van bloedcellen
  • Aanmaak van immuuncellen
  • Productie en omzetting van hormonen (bijvoorbeeld in de menstruatiecyclus, maar ook bij stress)
  • Afbraak van afvalstoffen (bijvoorbeeld detoxificatie)
  • Vervanging en reparatie van weefsels (denk maar eens aan herstel van je spieren na het sporten)

Zoals je ongetwijfeld al wist, is het belangrijk wát je eet. Niet alle voedingsmiddelen bevatten namelijk dezelfde soort en hoeveelheid voedingsstoffen (ofwel: grondstoffen). Tegenwoordig is het lastig om ons lichaam de grondstoffen te geven die het nodig heeft. 

Een persoonlijk afgestemd plan

Voeding is altijd maatwerk. Jouw situatie is uniek. Daarom is het belangrijk dat je een passend voedingspatroon vindt, voor wat in jouw situatie werkt. We zijn allemaal ‘maar mensen’. Mensen veranderen en situaties misschien nog wel meer. Daarom is het goed om met enige regelmaat na te gaan of jouw voedingspatroon nog aansluit bij je beweeg- en leefpatroon.

Kost het aanpassen van je voeding te veel wilskracht? Is het aanpassen van jouw voeding altijd maar tijdelijk? Het is belangrijk om, met alle moderne gemakken van tegenwoordig, alsnog optimaal te functioneren. Dat is dus niet alleen zo met voeding, maar ook met inspanning, ontspanning, slaap, zingeving en gedrag.

Waarom wij natuurlijke, optimale gezondheid belangrijk vinden 

Natuurlijk

Eigenlijk is optimale gezondheid heel natuurlijk. Niet alleen omdat het voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn. Ook omdat het de gezondheid is, zoals onze oer-ouders die hadden.

Duizenden jaren was dit de norm, waarom nemen we nu genoegen met minder?

Optimaal

Ben je gezond als je soms hoofdpijn hebt, elke 2-3 uur iets moet eten of je stemming rond je menstruatie veranderd, etc, etc.?

Wij vinden dat je gezond bent, als je lichaam optimaal presteert, je het onderste uit de kan kunt halen en hier ook de energie voor hebt.

Gezond

Je gezondheid bestaat uit zeven pijlers: voeding, inspanning, slaap, zingeving, leefomgeving, ontspanning en gedrag. Deze zeven horen met elkaar in balans te zijn voor een optimale gezondheid.

Hoe houd je deze pijlers in balans? Wat heeft jouw lijf nodig om écht goed te functioneren?

06 24 45 90 50

Wilhelminapark 28

2012 KC Haarlem

Contact opnemen

Melioro. Het kenniscentrum voor klinische Psycho Neuro Immunologie
Share This