Makkelijk en gezond eten: 3 tips

Snel een sterker immuunsysteem!

Judith Koster

Op 02/10/2022
"

Lees meer

De herfst is weer begonnen

Waar we startten met een gure wind en veel regen, wisselt dit af met warmere temperaturen. Kortom, je lijf heeft nogal wat te verduren met de wisselende omstandigheden. Daarom geven we je drie tips om makkelijk en gezond te eten. Flexibiliteit is het sleutelwoord, naast het ondersteunen van je immuunsysteem.

1. makkelijk gezond Recept: bloemkoolsalade met makreel

In de herfst is het ondersteunen van je immuunsysteem geen overbodige luxe. Tijdens de ‘Autumn Rhythm’ krijg je dan ook recepten die het immuunsysteem op meerdere manieren ondersteunen. Denk maar aan de juiste voedingsstoffen en zo veel als mogelijk voedingsmiddelen die je lichaam ondersteunen en niet belasten. Qua voedingsstoffen denk je natuurlijk aan vitamines en mineralen, maar ook is het belangrijk om je (darm)bacteriën optimaal te ondersteunen. Kies daarom voor ruime porties groenten en goede vetten, zoals in dit gerecht
Een koekenpan met daarin een couscousgerecht van bloemkool met veldsla, makreel en gekookt ei.

2. Verminder suiker

Als een soort makkelijke gezonde stap is het goed om de hoeveelheid suiker die je tot je neemt te verminderen. Check eens de verpakkingen van de producten die je koopt op de hoeveelheid suiker die erin zit. Dit kun je zien op de ingrediëntenlijst, die altijd op een verpakking moet staan. Daarnaast kun je ook de voedingswaarde checken op de hoeveelheid koolhydraten – waarvan suikers. 

Als je je dan bewust bent van de hoeveelheid suiker die je ongemerkt binnen krijgt, is het goed om eens te kijken wat voor jou de makkelijkste manier is om dit te verminderen. Een simpel voorbeeld is thee of koffie zonder suiker te leren drinken of om frisdranken te vervangen door water of mineraalwater. 

3. Beweeg voor je maaltijd

Niet echt een voorbeeld van een product waardoor je makkelijk gezonder eet, maar wel een andere truc is: beweeg vóórdat je gaat eten. Naast dat het belangrijk is om erbij stil te staan hoe vaak je op een dag eet (daar hebben we al eens een artikel over geschreven) is het ook handig om te bewegen voor het eten.

tafel met een cappuccino, zwarte koffie, glazen water en een donut

Gewoon een paar simpele kniebuigingen, tegen de muur planken of de trap een paar keer op en af is hierbij al voldoende. Als je hartslag maar wat omhoog gaat. Dan heb je niet alleen maar extra zin in je maaltijd, maar ook nog eens biochemisch goed je lichaam voorbereid op de komende voedingsstoffen. 

Hierdoor activeer je je spijsvertering en immuunsysteem zodat het beter voorbereid is op de taak van het verteren van de makkelijk gezonde voeding die eraan komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This