Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Groentespagetti met koolrabichips en rauwkost

Een verantwoord vasten maaltijd met het "gevoel" van een pastagerecht maar gemaakt van groenten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Winter
Bundel: Winter challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Porties: 1
calorie├źn: 334kcal

Ingredi├źnten

Koolrabichips

  • 150 gram koolrabi
  • 5 gram olijfolie
  • 2 gram himalayazout

Groentespagetti

  • 150 gram courgette
  • 100 gram winterpeen
  • 25 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram kokosolie

Rauwkost

  • 125 gram tomaat
  • 50 gram bleekselderij
  • 75 gram venkel
  • 25 gram ui
  • 100 gram komkommer
  • 6 gram olijfolie

Instructies

Koolrabichips

  • Verwarm de oven voor op 160C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat. 
  • Maak de koolrabi schoon. Snijd het met behulp van een kaasschaaf of keukenmachine in dunne plakken.
  • Meng de koolrabi met de himalayazout en olijfolie. Zorg ervoor dat alle koolrabi hiermee bedekt is. 
  • Zet de koolrabi gedurende 60 minuten in de oven. Keer de chips halverwege om en check op gaarheid. 

Groentespaghetti

  • Maak de courgette en winterpeen onder stromend water schoon. Snijd de boven- en onderkant van de courgette en winterpeen. Schrap de winterpeen schoon. 
  • Maak, met behulp van een spirallisnijder, spaghetti van de courgette en winterpeen. Je kunt ook de kaasschaaf gebruiken om lange plakken te schaven en deze plakken vervolgens in repen te snijden. 
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. 
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt hierin de kokosolie. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan de pan en laat op laag vuur glazig worden. 
  • Voeg vervolgens de courgette en winterpeen toe aan de pan en bak al roerend op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout. 

Rauwkost

  • Was alle groenten voor de rauwkost onder stromend water. Maak de groenten schoon en snijd in de gewenste grootte (eventueel met behulp van een keukenmachine). 
  • Meng alle groenten met elkaar in een ruime kom. Voeg vervolgens de olijfolie toe en breng op smaak met wat peper. 

Nutrition

Calories: 334kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 8g | Fat: 17g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 975mg | Potassium: 2182mg | Fiber: 15g | Sugar: 20g | Vitamin A: 370% | Vitamin C: 194.3% | Calcium: 17.6% | Iron: 14.2%